Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба заяви, че Западът е

...
Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба заяви, че Западът е
Коментари Харесай

Кулеба: Западът е на път към „обща победа“ срещу Русия

Украинският министър на външните работи  Дмитро Кулеба съобщи, че Западът е на път към „ обща победа “ против Русия , като в същото време приветства военната помощ, направила допустимо отвоюването на южния град Херсон, съобщи Франс прес.

Украинският народен химн прозвуча през вчерашния ден в Херсон, откакто Москва изтегли от града съветските сили.

„ Малцина имаха вяра, че Украйна ще оцелее “, сподели Кулеба  на срещата си с американския държавен секретар Антъни Блинкън в коридорите на срещата на високо ниво на страните от Югоизточна Азия в Камбоджа.

„ Само дружно можем да надделеем над Русия и да я прогоним от Украйна.  На пръв път сме “, добави Кулеба.

„ Това се случва в този момент и нашата победа ще бъде наша обща победа – победа на всички миролюбиви страни по света “, добави украинският първи посланик.

Кулеба сподели, че  украинците, които честват освобождението на Херсон, са признателни и трогнати до сълзи от решението на Съединени американски щати  да изпрати на Киев военна помощ за милиарди долари.

Блинкън похвали „ забележителната храброст “ на украинската войска и народ и даде обещание американската поддръжка „ да продължи толкоз, колкото се наложи “, с цел да бъде победена Русия.

По-рано, на среща с австралийския премиер  Антъни Албанезе  в коридорите на форума на АСЕАН  Кулеба сподели, че  битката за избавление на Украйна ще продължи.

„ Докато войната продължава, а виждаме, че Русия активизира още наборници и доставя спомагателни оръжия в Украйна, все по този начин, несъмнено, ще разчитаме на вашата продължаваща поддръжка “, сподели още Кулеба.

През октомври Австралия даде обещание на Украйна още 30 бронирани машини „ Бушмастър “  и изпрати 70 австралийски военни във Англия, където да образоват украински бойци.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР